جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerکتاب بیوانفورماتیک با ترجمه عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی منتشر شد

کتاب " بیوانفورماتیک " نوشته دکتر ادوارد کوری و به ترجمه گری دکتر بهمن پناهی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، در مقدمه این کتاب به این که زندگی در عصر اطلاعات، بشر را با رویکردی نوین در حل مسائل و رویارویی با جنبه‌های گوناگون زندگی مواجه ساخته است اشاره شده است. امروزه، بشر به درجه‌ای از دانش رسیده که می‌تواند حیات را در پایه‌ای‌ترین و بنیادی‌ترین سطح آن، به صورتی هنرمندانه و هدفدار، تحت سیطره‌ی خود داشته باشد. با توجه به انجام فعالیت هایی همچون پروژه های ژنومی با استفاده از ابزارهای ریزآرایه، چیپ های دی ان ا، پروتئومیکس و متابولومیکس، با تولید داده های انبوه امکان بررسی همزمان تعداد زیادی ژن و ماکرومولکول در سلول ها و بافت های مختلف در مراحل تکوینی متفاوت و ابعاد زمانی و شرایط محیطی مختلف فراهم شده است. در بخش دیگری از پیشگفتار کتاب خاطرنشان شده است که با استفاده از این داده ها نحوه بر همکنش و تنظیم ژن در انواع فرآیندهای زیستی قابل شناسایی می باشد. در زیست شناسی و ژنومیک مدرنِ امروزی رویکرد و نگاهی جدید به حیات سلول زنده به عنوان یک سیستم به وجود آمده است. این مجموعه در 15 فصل سازماندهی شده است که با بیان ساده و مثال های مختلف علاقمندان را گام به گام با موضوعات کلیدی حوزه بیوانفورماتیک آشنا می سازد. از مزیت های این راهنمای جامع این است که در فصول مستقل تلفیق مناسبی از اطلاعات بیولوژی نحوه تجریه و تحلیل داده ها و اسکریپت های مربوطه و در نهایت تفسیر خروجی ها و نتیجه گیری های مربوطه را انجام می دهد. در ادامه امیدواریم که تهیه این مجموعه بتواند قدمی هر چند کوچک برای علاقمندان آشنایی با تکنیک های پیشرفته آنالیز داده های عظیم در حوزه ژنوم و ترانسکریپتوم و مجموعه داده های امیکس باشد.

1402-03-10