logo jihad
logo jihad
جمعه 19 خرداد 1402
dividerآرشیو اخبارdividerمراسم گرامیداشت زنده یاد استاد مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
مراسم گرامیداشت زنده یاد استاد مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد
مراسم گرامیداشت زنده یاد استاد مجیدی هروان، معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

 

مراسم گرامیداشت زنده یاد استاد اسلام مجیدی هروان، چهره تاثیرگذار زراعت و اصلاح نباتات ایران و معاون پژوهشی اسبق پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی صبح روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ابتدای این مراسم، مهندس سید علی میربابایی، رییس اداره روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن تسلیت ایام شهادت مولی الموحدین حضرت امام علی (ع) و خیرمقدم به خانواده استاد فقید دکتر اسلام مجیدی هروان و دیگر مسوولین و حاضران در نشست در سخنانی با مروری بر زندگی و دستاوردهای علمی و پژوهشی این چهره تاثیرگذار زراعت و اصلاح نباتات ایران که  پس از سالها فعالیت علمی و ریاست موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در دهه ۱۳۷۰، سالهای پایانی خدمت خود را در سمت معاون پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی وقف توسعه و اعتلای بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور کرد از مقام علمی و سجایای اخلاقی استاد تجلیل کرد.

دکتر محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر هم در سخنانی با ابراز تاثر و تسلیت فقدان زنده یاد استاد مجیدی به شخصیت و جایگاه برجسته علمی استاد و دستاوردهای چشمگیر وی در زمینه معرفی ارقام جدید محصولات کشاورزی اشاره و تلاش ها و خدمات ماندگار ایشان در توسعه و ارتقای موسسه را یادآور شد.
در ادامه پیش از پخش کلیپ و مستند ۴۰ دقیقه ای یادبود استاد مجیدی که توسط روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تهیه شده، حجت الاسلام والمسلمین حاج صادق میرزایی، نماینده ولی فقیه در پردیس موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سخنرانی خود ضمن بیان اهمیت و فضایل شب های قدر به جایگاه ویژه علم و دانشمندان در اسلام اشاره کرد و از مقام علمی و سجایای اخلاقی مرحوم استاد مجیدی هروان تجلیل کرد.

همچنین خانم مهندس قاسم زاده از همکاران دکتر مجیدی در حوزه معاونت پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مهندس یوسفی از پیشکسوتان موسسه  تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با نقل خاطراتی از این استاد فقید یاد و خاطره ایشان را گرامی داشتند.
در ادامه پس از سخنرانی دکتر مهران عنایتی شریعت پناهی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص خدمات و دستاوردهای چشمگیر دوره معاونت زنده یاد دکتر مجیدی در پژوهشگاه با اهدای تندیس یادبود به خانواده استاد اسلام مجیدی هروان از سرشت نیکو و خدمات ماندگار ایشان تجلیل شد.
در پایان دکتر سهراب مجیدی، برادر استاد نیز به نمایندگی از خانواده، از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و دیگر موسسات تحقیقاتی و انجمن های علمی که در برپایی این مراسم همکاری داشتند تقدیر و تشکر کرد.

در انتها، پیام تسلیت دکتر خیام نکوئی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که در دوره فعالیت استاد در پژوهشگاه، ریاست پژوهشگاه را برعهده داشت توسط دکتر صالحی جوزانی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه و با اهدای تندیس یادبودی از خانواده استاد فقید تقدیر شد.
گفتنی است زنده یاد دکتر اسلام مجیدی هروان که در نوروز امسال دعوت حق را لبیک گفت، در دهه ۱۳۸۰ بیش از شش سال، معاونت امور پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را عهده دار بود.
او که با تجربه چندین ساله ریاست مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به پژوهشگاه آمده بود طی دوره مدیریت خود در پژوهشگاه منشأ خدماتی ماندگار به این مجموعه بود.
استاد مجیدی هروان که متولد سال ۱۳۲۹ در عجب شیر بود، دوره کارشناسی کشاورزی (پاتولوژی گیاهی) را در دانشگاه تبریز گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل رهسپار فرانسه شد.
وی از آبان ماه ۱۳۷۳ تا اواخر مردادماه ۱۳۷۸ در سمت رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر فعالیت داشت.
دکتر مجیدی با انتقال به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در آن زمان به عنوان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی فعالیت داشت از اواخر اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ به سمت معاون پژوهشی منصوب شد و تا پایان اسفند ماه ۱۳۸۹ که به افتخار بازنشستگی نائل شد در این سمت ایفای مسئولیت کرد.
وی در دوره فعالیت خود اجرای طرح‌های تحقیقاتی متعددی از جمله ارزیابی و انتخاب ژنوتیپ‌های متحمل گندم نان تحت تنش شوری، بررسی ارقام و لاینهای گندم در بلوکهای دورگ گیری و ارزیابی نسل F1  (ویژه برنامه به نژادی شوری)،بررسی کارآیی انواع محصولات با استفاده از لوله‌های تراوای سفالی، تولید گیاهان عاری از بیماری سیب‌زمینی از طریق کشت مریستم، تولید بذر مادری مینی تیوبر سیب‌زمینی، تدوین برنامه راهبردی تحقیقا بیوتکنولوژی کشاورزی و اصلاح ارقام متحمل به شوری گندم با استفاده از شاخص‌های فیزیولوژیکی و زراعی را برعهده داشت.
دکتر مجیدی همچنین ارقام متعددی را نیز معرفی کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به معرفی لاین گندم نان با شجره ۱-۶۳-۳۱/۳/۱۲۳۰۰/Tob//Cno/Sx  ER.SAL.(79-81)=11 برای مناطق با تنش شوری خاک و آب در اقلیم معتدل (رقم اکبری)، معرفی لاین گندم نان دابلدهاپلوئید "DH4-209-1577F3" با شجره Vee”s”/Nac//1-66-22 ER.SAL.(79-81)=15 برای اقلیم های معتدل تحت تنش شوری خاک و آب (رقم بم)،  معرفی رقم لاین گندم آبی متحمل به شوری MS-81-14 با نام رقم ارگ، رقم  جدید گندم کراس سرخ تخم با نام کویر (Stm/3/Kal//V534/Jit716) مناسب کشت در اراضی با محدودیت شوری در استان یزد و مناطق مشابه، معرفی رقم جدید گندم نان با نام نیشابور با کد E.R.SAL(79-81) ، معرفی رقم جدید گندم نان دابلدهاپلوئید "UR.SAL.(78-81)=8" به نام سیستان برای مناطق با شورری خاک و آب در مناطق معتدل، معرفی رقم جو افضل ( از بین ۷ لاین افضل ۱ تا ۷) از توده‌های بومی دشت افضل اشاره کرد.
دکتر مجیدی پس از بازنشستگی نیز به عنوان استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران فعالیت‌های علمی و آموزشی خود را ادامه داده بود.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

خبر:

عکس: حسن سمیعی

1402-01-21
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 487,380 | بازدید امروز : 23