پنج شنبه 30 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتمدید فراخوان حمایت از مروج ـ پژوهشگر پسادکتری در زمینه کشاورزی
تمدید فراخوان حمایت از مروج ـ پژوهشگر پسادکتری در زمینه کشاورزی

فراخوان مشترک صندوق نواوری و شکوفایی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه  حمایت از مروج ـ پژوهشگر پسادکتری در حوزه کشاورزی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این فراخوان به منظور جلب مشارکت موثر دانش‌آموختگان دوره دکتری تخصصی در ترویج دانش و فناوری و توسعه نوآوری در حوزه اولویت‌های تحقیقاتی کشاورزی اعلام شده و هدف از آن کمک به حل مسائل واقعی و اولویت‌دار بخش کشاورزی، اجرای پروژه‌ها‌ی تحقیقی، ترویجی و توسعه‌ای کاربردی ماموریت‌گرای دارای برونداد قابل ترویج و همچنین توسعه توانمندی‌ها و تجربه‌اندوزی دانش‌آموختگان برای انجام پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای مورد نیاز بخش کشاورزی است.

مهلت ارسال پیشنهاده (پروپوزال) برای بهره مندی از حمایت های سه جانبه این فراخوان که  تا 30 بهمن ۱۴۰۱ تمدید شد.

دوره پسادکتری، دوره پژوهشی با برنامه مدون است که طی آن دانش‌آموختگان دارای درجه دکتری تخصصی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی معتبر مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به طور تمام وقت با زمان معین یک سال (بنا به تشخیص کمیته ارزیابی قابل تمدید) در اجرای پروژه‌ها‌ی تحقیقی، ترویجی، توسعه‌ای تقاضا محور و ارتقای مهارت‌های تخصصی میدانی تحت نظر عضو هیات علمی میزبان مشارکت می کنند. به رغم رسمیت، دوره پسادکتری از مقاطع رسمی تحصیلی کشور محسوب نمی‌شود.

مروج پژوهشگر پسادکتری؛ فردی است با مدرک دکتری تخصصی در یکی از رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که بر اساس اولویت‌های مشخص‌شده در این فراخوان پروپوزال پژوهشی خود را ارایه می‌نماید و در صورت تایید عضو هیات علمی میزبان و سپس تایید کمیته علمی فنی موسسه ذی‌ربط و کمیته تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران دوره پسادکتری را در موسسه / مرکز می‌گذراند.

عضو هیات علمی میزبان؛ منظور عضو هیئت علمی شاغل در سازمان / موسسه است که با رعایت ضوابط مقررات در این آیین‌نامه، نسبت به پذیرش «مروج پژوهشگر پسادکتری» اقدام می‌کند و مسئولیت به کارگیری، هدایت و نظارت بر فعالیت‌های پژوهشی، فناوری، آموزشی و ترویجی و تایید عملکرد وی را بر عهده دارد.

شرایط و ضوابط برای پذیرش مروج پژوهشگر پسادکتری

شرایط عضو هیات علمی میزبان:

دارای مرتبه علمی استادی یا دانشیاری باشد.

هم‌زمان با پذیرش مروج پژوهشگر پسادکترا، مسئول / مجری هم‌زمان حداقل دو پروژه تحقیقاتی باشد.

در زمان تقاضای پذیرش مروج پژوهشگر پسادکترا، پایه ترفیع سالیانه سه ساله اخیر را اخذ کرده باشد.

در حوزه علوم انسانی و هنر دارای حداقل پنج مقاله ISC و در سایر حوزه های علمی دارای حداقل پنج مقاله JCR در سه سال اخیر در مجلات علمی معتبر رشته تخصصی مربوطه و یا مجری دو طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با مشارکت صنعت یا دستگاه‌های اجرایی باشد.

تعداد مروج پژوهشگر هر عضو هیات علمی میزبان، یک نفر با تشخیص و تایید موسسه انجام می‌شود.

موضوع پیشنهادی برای دوره‌های پسا دکتری:

موضوع پیشنهادی از بین اولویت‌های اعلامی در این فراخوان که برای هر موسسه به طور جداگانه مشخص شده است انتخاب می شود

دستاوردهای دوره یادشده، به‌ صورت شفاف و قابل سنجش در پروژه تحقیقاتی پیشنهادی مشخص شود

موضوع پیشنهادی از پروژه‌های مصوب در دست اجرای موسسه انتخاب نشود.

شرایط مروج پژوهشگر پسادکتری:

مدرک دکتری تخصصی مورد تایید وزارت عتف و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه تخصصی مورد تقاضا داشته باشد.

با درجه خیلی خوب / عالی از رساله دکتری تخصصی دفاع کرده باشد. دارای حداقل سه مقاله چاپ شده با ایمپکت بالای یک در مجلات معتبر JCR (برای حوزه های علوم انسانی ISC ) مورد تایید وزارت عتف یا دارای حداقل سه دانش فنی/فناوری و یا سه اختراع ثبت شده در مراجع ذی‌ربط بوده و یا حداقل سه مورد از مجموع هرکدام از موارد مذکور را داشته باشد.

در طول دوره پسادکتری، مطلقاً اشتغال به کار دیگری نداشته و به صورت تمام وقت به عنوان مروج پژوهشگر پسادکتری فعالیت نماید.

پذیرش از یکی از اعضای هیات علمی واجد شرایط موسسه به عنوان عضو هیات علمی میزبان را داشته باشد.

از تاریخ دانش‌آموختگی در مقطع دکتری، بیش از سه سال نگذشته باشد و همچنین سن متقاضی نباید بیش از ۴۰ سال باشد.

از صلاحیت‌های عمومی و عدم ممانعت قانونی برای فعالیت به عنوان مروج پژوهشگر پسادکتری برخوردار باشد.

نداشتن مشکل نظام وظیفه عمومی برای داوطلبان ذکور الزامی است

دانش‌آموختگان ممتاز مقطع تحصیلی دکتری تخصصی و دارای تجربه قبلی در دوره پسادکتری و همچنین اعضای بنیاد ملی نخبگان و دارندگان جوایز خوارزمی، فارابی و رازی و سایر جشنواره‌های ملی و بین‌المللی معتبر در اولویت پذیرش قرار دارند.

پذیرش مروج پژوهشگر پسادکتری از میان دانش‌آموختگان مقطع تحصیلی دکتری تخصصی ایرانی مقیم خارج از کشور، با رعایت ضوابط و مقررات کشور میزبان بلامانع است.

مروج – پژوهشگر پسا دکتری کلیه قوانین و مقررات موسسه در طول مدت فعالیت را باید رعایت نماید.

مروج-پژوهشگر در صورت تصویب طرح خود در حین اجرای طرح پسا دکتری در برنامه ها و فعالیت های آموزشی و ترویجی در چارچوب برنامه های سازمان و با نظارت استاد میزبان مشارکت خواهد داشت.

نحوه ارسال پیشنهاده:

در ابتدا مروج-پژوهشگر متقاضی و استاد میزبان در صورت نداشتن پروفایل پژوهشگری در سامانه صندوق ثبت نام می نمایند. پس از آن مروج-پژوهشگر اقدام به تکمیل فرم های آنلاین و فایل ورد مندرج در سامانه صندوق و بارگزاری فایل‌های مورد نیاز نموده و پس از ثبت مراحل، استاد میزبان وارد پروفایل خود در این سامانه شده و اقدام به تایید طرح پسادکتری(در قسمت طرح های در انتظار تایید مسئول طرح) می نماید.

جهت مشاهده سامانه مدیریت پژوهش صندوق از نشانی www.insf.org اقدام نمایید.

مدت زمان فراخوان:

30 بهمن 1401

اولویت های پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی: ‌‌‌

1.توسعه پایپ لاین های کاربردی آنالیز و تحلیل داده های امیکس مبتنی بر تلفیق روش های بیوانفورماتیک با هدف استفاده در برنامه های گزینش و اصلاح محصولات کشاورزی (مورد مطالعه انار)

2. شناسایی و اعتبارسنجی نشانگرهای مولکولی مرتبط با تحمل به تنش شوری برای گزینش مبتنی بر نشانگر/گزینش ژنومی در ژنوتیپ های برنج بازارپسند ایرانی

3.طراحی و ساخت نانوسامانه حامل نافذ به بافت آوندی گیاه

4.غربالگری مولکولی ارقام برنج متحمل به خشکی

5.طراحی و ساخت یک سامانه جدید فتوبیوراکتوری کارا به منظور تولید اقتصادی ریزجلبک با دانسیته بالا

6.تولید و توسعه بذور هیبرید سبزی و صیفی

7.سالم سازی و تولید هسته های اولیه منابع تکثیری محصولات باغبانی

8.تولید ارقام مقاوم به آفت و علفکش در پنبه

9.تولید و توسعه کود زیستی اسپوردار و متحمل به حرارت برای فرمولاسیون های گرانوله