logo jihad
logo jihad
جمعه 19 خرداد 1402
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری رویداد مدیریت فناورانه پسماندهای کشاورزی با محوریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
برگزاری رویداد مدیریت فناورانه پسماندهای کشاورزی با محوریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
برگزاری رویداد مدیریت فناورانه پسماندهای کشاورزی با محوریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری


در نشست تخصصی «مدیریت فناورانه پسماندهای کشاورزی» که طی رویداد مدیریت فناورانه پسماند برگزار شد، توانمندی‌ها و فناوری های موجود در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که می‌تواند در عرصه مدیریت پسماندهای کشاورزی استفاده شوند، معرفی شدند.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، رویداد مدیریت فناورانه پسماند به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌ جمهوری در راستای کمک به رفع مشکلات مدیریت پسماند در صنایع مهم کشور در حاشیه «چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته» (IWEX 2023) برگزار شد که طی روزهای۹ تا ۱۲ بهمن ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا بود.

محورهای اصلی این رویداد شامل مدیریت پسماند صنایع خودرو / نیروگاهی، مدیریت پسماند صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی، مدیریت پسماند کشاورزی و مدیریت پسماند صنایع فولاد و مس بود. به درخواست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌ جمهوری، نشست تخصصی مدیریت پسماند کشاورزی این رویداد با هماهنگی و اجرای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی انجام شد. 
در این رویداد دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوزی کشاورزی، دکتر کوثری، مدیر انتقال فناوری و  دکتر قنواتی رییس بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی حضور داشتند.
دو شرکت بزرگ کشت و صنعت کارون و کشت و صنعت صفاری هم  برای حضور در رویداد و ارائه توانمندی ها و بیان مشکلات خود در مدیریت ضایعات کشاورزی از سوی پژوهشگاه  به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی شدند.
در آغاز نشست که با مشارکت فعال کشت و صنعت ها، شرکت‌های دانش بنیان و متخصصان و نخبگان حوزه مدیریت پسماند همراه بود، دکتر صالحی به ارائه گزارشی از وضعیت تولید پسماندها و ضایعات در حوزه کشاورزی و قابلیت استفاده از آنها در چرخه ارزش افزوده و اقتصاد چرخشی زیستی پرداخت.
 وی با اشاره به حجم حدود 120 میلیون تنی انواع پسماندها و ضایعات کشاورزی در کشور و معضلات زیست محیطی که ممکن است به دلیل استفاده از روش های غیر علمی و غیر اصولی در معدوم کردن آنها ایجاد شود، تاکید کرد: استفاده بهینه از این پسماندها میتواند برای کشاورزان و تولید کنندگان سود آور باشد.
 رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه ضمن معرفی اجمالی پژوهشگاه به تشریح فناوری‌های تجاری شده و قابل تجاری پژوهشگاه از قبیل بیوکمپوست، هیومیک اسید، سوخت های زیستی و .... که می‌توانند در زمینه مدیریت و کنترل اصولی پسماندهای کشاورزی استفاده شوند، پرداخت.
در ادامه نمایندگان کشت و صنعت کارون و کشت و صنعت صفاری به بیان مشکلات و توانمندی های خود در حوزه مدیریت پسماند و ضایعات کشاورزی پرداختند. پس از آن شرکتهای دانش بنیان و متخصصان فعال در حوزه پسماند حاضر در  نشست با معرفی حوزه فعالیت و توانمندی های این مجموعه‌ها، راهکارهای پیشنهادی  جهت رفع مشکلات مطرح شده در نشست را مطرح کردند. 
در پایان این نشست ضمن ایجاد ارتباط بین شرکتهای دانش بنیان، کشت وصنعتها و پژوهشگاه، مقرر شد شبکه‌ای کارآمد و تاثیرگذار در حوزه مدیریت پسماند کشاورزی با حضور فعالان این بخش تشکیل شود. رویداد مدیریت فناورانه پسماند،  فرصت مناسبی برای همفکری و ارایه توانمندی‌های تخصصی و تجارب موجود در زمینه مدیریت پسماند‌ها در فضایی تعاملی بود که با مشارکت خوب شرکت‌های دانش بنیان، متخصصان و نخبگان حوزه مدیریت پسماند همراه بود.

 

  

 

 

 

1401-11-15
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 487,366 | بازدید امروز : 9